ESER TANITIM SORULARI

BABALAR ve OĞULLAR – ESER SORUSU ( TEST ) – Turgenyev

1) Nikolay Petroviç Kirsanov’ un köyünün adı nedir?

a) Craydon
b) Mariyino
c) Bedlam
d) Lambeth
e) Petersburg

2) Yevgeny Bazarov’un inandığı düşünce sistemi hangisidir?

a) Dadaizm
b) Faşizm
c) Nihilizm
d) Romantizm
e) Sosyalizm

3) Romanın sonunda Yevgeny Bazarov’ a ne olur?

a) Feniçka ile evlenir.
b) Bir köye giderek o köyün doktoru olur.
c) Petersburg’ a geri döner.
d) Anna Sergeyevna ile evlenir.
e) Tifodan ölür.

4) Yevgeny Bazarov’un babasının mesleği nedir?

a) Toprak ağası ( derebeyi )
b) Doktor
c) Tüccar
d) Subay
e) Tarım işçisi

5) Pavel Petroviç Kirsanov, Yevgeny Bazarov’u niçin düelloya davet etmiştir?

a) Parasını çaldığı için.
b) Köylülere kötü davrandığı için.
c) Politik fikir ayrılıklarından dolayı
d) Feniçkayı öptüğü için
e) Kendisine hakaret ettiği için

6) Pavel Petroviç Kirsanov ile Yevgeny Bazarov’un düellosu nasıl sonuçlanır?

a) Pavel Petroviç Kirsanov ölür.
b) Yevgeny Bazarov ölür.
c) Pavel Petroviç Kirsanov ayağından yaralanır.
d) Yevgeny Bazarov ayağından yaralanır.
e) Rahip düelloyu engeller.

S.7 ) Feniçka kimdir?

a) Pavel Petroviç Kirsanov’ un kızı.
b) Nikolay Petroviç Kirsanov’ un karısı
c) Evin hizmetçisi
d) Rahibin kızı
e) Anna Sergenevya’ nın kızı.

8 ) Romanın sonunda Arkady Kirsanov’ a ne olur?

a) Bazarov’ un çiftliğine giderek orada yaşar.
b) Babasının ölümünden sonra çiftliğin başına geçer.
c) Eğitimini tamamlamak için Moskova’ ya geri döner.
d) Avrupa’ ya giderek orada yaşar.
e) Katya ile evlenir.

9 ) Arkady Kirsanov ile Yevgeny Bazarov’ un yanına gittikleri Matyev İlyiç Kolyazin’ in mesleği nedir?

a) Vali
b) Subay
c) Doktor
d) Veteriner
e) Rahip

10 ) Arkady Kirsanov ile Yevgeny Bazarov’ un aynı anda aşık oldukları kadın kimdir?

a) Feniçka
b) Yevdosiya Kukşina
c) Anna Karanina
d) Anna Sergeyevna
e) Dunyaşa


CEVAPLAR:
1) B     2) C     3) E    4) B     5) D    6) C     7) B    8) E     9) A     10) D

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s