ESER TANITIM SORULARI ( TEST ) SEFİLLER / VİCTOR HUGO

SEFİLLER  – ESER SORUSU ( TEST )  /  VİCTOR HUGO

 Önceleri insanları sevmeyen, kendisine yapılan iyiliklere kötülükle karşılık veren, hırsızlık yapmaktan çekinmeyen biriydi. Ancak bir papazın kendisine insanca davranması karşısında, adeta kişilik değiştirdi ve ruhunun derinliklerindeki insanca duyguları meydana getiren son derece dürüst, mert, iyiliksever, merhametli ve namuslu bir insan oldu.”
1. Yukarıda özellikleri verilen kahraman, Victor Hugo’nun  “Sefiller” romanındaki hangi kahramandır?

a) Javert
b) Thenardier
c) Jean Valjean
d)
Marius
e) Gavroche

2. Victor Hugo’nun “Sefiller” romanında “Kendisini çocuğuna adamış fedakâr bir anne” olan kahramanın adı nedir?

a) Eponine
b) Fantine
c)  Cozette
d) Laetitia
e) Anne Parillaud

3. Victor Hugo’nun “Sefiller” romanında Fantine’in kızı Cozette’ in göz rengi aşağıdakilerden hangisidir?

a) Mavi
b) Ela
c) Yeşil
d) Kahverengi
e) Kara

4. Victor Hugo’nun “Sefiller” romanında “Son derece namuslu, görevini her şeyden üstün tutan, fakat çok katı, acımasız bir insan olan; fakat buna rağmen suçsuz bir insan cezalandırmaktansa, kendi hayatına son verecek kadar mert bir kişi.” şeklinde tanımlayabileceğimiz kahramanın adı nedir?

a) Gavroche
b) Monsieur Madeleine
c) Thenardier
d) Javert
e) Enjolras

5. Victor Hugo’nun “Sefiller” romanında Marius’un, Gavroche ile Cosette’e yolladığı mektuba Jean Valjean’ın el koyduğu caddenin adı nedir?
a) Şanzelize
b) Rivoli
c) Plumet
d) Etoile
e) André Malraux

6. Victor Hugo’nun “Sefiller” romanında Jean Valjean, ekmek çaldığı için kaç yıl süreyle kürek cezasına çarptırılır?

a)  5 yıl
b) 10 yıl
c) 15 yıl
d) 18 yıl
e)  19 yıl

7. Victor Hugo’nun “Sefiller” romanında Jean Valjean’ ı, dürüst bir insan olarak hayata yeni bir başlangıç yapma kararı verdiren, kişilik değişimine yol açan piskoposun yaşadığı kasabanın adı nedir?

a)  Divri
b) Digni
c) Derne
d) Degni
e)  Digne

8. Victor Hugo’nun “Sefiller” romanında, mahkûm olarak Jean Valjean’ a verilen numara nedir?

a) 24106
b) 24601
c) 24016
d) 24166
e) 24611

9. Victor Hugo’nun “Sefiller” romanında, 19 sene süren kürek mahkûmiyetinden sonra şartlı olarak tahliye edilen Jean Valjean,  şartlı olarak tahliye koşuluna aykırı hareket ettiği için adını ne olarak değiştirir?

a)  Madeleine
b)  André Malraux
c)  
Marius
d)  Lamarque
e)   Enjolras

10. Victor Hugo’nun “Sefiller” romanında, halk ayaklanmasına destek vermek üzerine sokaklara dökülen isyancıların asi liderinin adı nedir?

a)  Gavroche
b) Enjolras
c) Marius
d) Lamarque
e)  Thenardier                                                                                                                                


CEVAPLAR:
1) C    2) B   3) A   4) D    5) C   6) A    7) E     8) B    9) A    10) B

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s