YÜREĞİNİN GÖTÜRDÜĞÜ YERE GİT-ESER SORUSU (TEST )/ SUSANNA TAMARO

1. Susanna Tomarov’ un “Yüreğinin Götürdüğü Yere Git” adlı romanının içeriği aşağıdakilerden hangisidir?
A) Roman tarihi bir belge niteliği taşır.
B) İtiraflarla dolu, vasiyet sayılabilecek mektuplardan oluşur.
C) Kitap, yazarın hayatını anlattığı bir otobiyografidir.
D) Kurgulardan oluşur ve gerçekle bağlantısı yoktur.
E) İsimsiz gelen mektuplar, romandaki ailenin hayatını değiştirecek bazı sırlar taşır.

2. Susanna Tomarov’ un “Yüreğinin Götürdüğü Yere Git” adlı kitabının türü nedir?

A) Biyografi
B) Otobiyografi
C) Anı
D) Günlük
E) Roman

3. Susanna Tomarov’ un “Yüreğinin Götürdüğü Yere Git” adlı eserinin 14. sayfasında “… Ama sonra zamanla çok uzun süre giyilen bir giysi gibi en çok kullanılan yerlerinden yıpranır, dikişleri atar ve bir ani hareket sonucu yırtılır. Başlangıçta hiçbir şey fark etmezsin, zırhının hâlâ seni sıkıca sardığını sanırsın.” cümlelerinde kullandığı “zırh” oluşumu ne zaman başlar?

A) Yaşlılık döneminde
B) Ölüm döşeğinde
C) Doğumumuzda
D) Yetişkinlik döneminde
E) Ergenlik döneminde

4. Susanna Tomarov’ un “Yüreğinin Götürdüğü Yere Git” adlı kitabındaki ailenin köpeği nasıl bir köpektir?

A) Cins ve asil
B) Huysuz
C) Sadık ve çirkin
D) Yaralı ve hasta
E) Sahipsiz

5. Susanna Tomarov’ un “Yüreğinin Götürdüğü Yere Git” adlı kitabındaki ailenin köpeğinin adı nedir?

A) Fox
B) Buck
C) Boris
D) Buik
E) Bordy

6. Susanna Tomarov’ un “Yüreğinin Götürdüğü Yere Git” adlı eserindeki kahramanlardan Illaria’nın ölümü nasıl olmuştur?

A) Trafik kazası sonucu ölmüştür.
B) Babası tarafından öldürülmüştür.
C) Ağır bir hastalık geçirip ölmüştür.
D) Doğum yaparken ölmüştür.
E) İntihar etmiştir.

7. Susanna Tomarov’ un “Yüreğinin Götürdüğü Yere Git” adlı eserinin kahramanlarından Büyükanne’nin mektupları yazmaktaki amacı nedir?

A) Torununa göndermek ve yaşamının son anlarında yanında olmasını istemek.
B) Ölen kocasına itiraf edemediği şeyleri ona ithafen kâğıda dökmek.
C) Mektupları ileride birleştirip kitap haline getirmek.
D) Tüm yaşamı boyunca edindiği tecrübeler ile torununa yol göstermek.     
E) Illaria’nın babası ve tek gerçek dostu Ernesto’ya göndermek.

8. Susanna Tomarov’ un “Yüreğinin Götürdüğü Yere Git” adlı eserinin kahramanlarından Büyükanne, kızı Illaria’yı bir dönem neden ihmal etmiştir?

A) Kızını sevmediği için.
B) Kızı, zaten annesinin hiçbir lafına kulak asmadığı ve aralarında anlaşmazlık olduğu için.
C) Büyükanne bir dönem bir hastalık geçirdiği için.
D)
Kızı, alıp başını uzaklara gittiği için.    
E)
Kocası Agusto, Illaria’nın öz kızı olmadığını öğrendiği için.

9. Susanna Tomarov’ un “Yüreğinin Götürdüğü Yere Git” adlı eserinin kahramanlarından Büyükanne’nin kişiliği aşağıdakilerden hangisiyle açıklanabilir?

A) Düşünen, etrafındaki her şeyi analiz ederek hayatın anlamını arayan bir kadın.
B) Çevrenin sınırladığı bir kalıba girmek istemeyen ama bunu bir türlü başaramayan bir kişilik.
C) Kırılgan, duyarlı, alçakgönüllü bir büyükanne.
D) Suçluluk duygusuyla, özgüven eksikliği nedeniyle kullanılmış olduğunu düşünen sindirilmiş bir anne.
E) Bunları hepsi

10. Susanna Tomarov’ un “Yüreğinin Götürdüğü Yere Git” adlı eserinin kahramanlarından Büyükanne’nin torununa mutlu olmak için sunduğu anahtar düşünce nedir?

A) Hayatın bizi yönlendirdiği şekilde yaşamak.
B) Çevrenin yönlendirmelerinden uzak durup kalbinin sesini dinlemek.
C) Kadere inanmak ve başımıza gelecekleri beklemek.
D) Her şeyi planlayarak ve programlayarak yaşamak.  
E) Aklın ve mantığın sesini dinlemek.

11. Susanna Tomarov’ un “Yüreğinin Götürdüğü Yere Git” adlı eserinin kahramanlarından Büyükanne’ye göre yüreğimizden gelen ses, hep doğru söyler mi?

A) Her zaman, her koşulda içimizdeki ses doğruyu söyler.
B) Eğer bizi sınırlandıran, toplumun etkisiyle oluşan içimizden yükselen seslerle yüreğimizin derinliklerinden gelen sesi ayırt edebiliyorsak evet.
C) Hayır. Yüreğimizden gelen ses doğruyu söylemez, bizi her daim yanlış davranışlara sevk eder.
D) Hayır. Sadece aklımızın ve mantığımızın sesi doğru söyler. Doğru, sadece mantığa uyandır.
E) Hayır. Yüreğimizin bizi yönlendirebilecek bir sesi yoktur.

 

CEVAPLAR:
1) B    2) E    3) E    4) C    5) B    6) A    7) D     8) C    9) E   10) B     11)  B